След смъртта на баба му, кралица Елизабет Втора, 9-годишният принц Джордж,

...
След смъртта на баба му, кралица Елизабет Втора, 9-годишният принц Джордж,
Коментари Харесай

Принц Джордж може никога да не бъде крал, но това би било за добро

След гибелта на баба му, кралица Елизабет Втора,  9-годишният принц Джордж , към този момент е втори по ред за наследавяне на трона . Но има все по-назряващи аргументи да се счита, че монархията може и да не дочака той да заеме това място, описват от.

През последните години на английските жители вършат все по-голямо усещане големите суми, изразходвани от членовете на кралското семейство . Разследване на от началото на 2021 година демонстрира, че Елизабет Втора се е пробвала да повлияе на Народното събрание за смяна в проктозакон, с цел да не се наложи да разкрие пред общественността целия размер на персоналното си благосъстояние.
 Най-забавните изявления на кралица Елизабет Втора  Най-забавните изявления на кралица Елизабет Втора  Най-забавните изявления на кралица Елизабет Втора  Най-забавните изявления на кралица Елизабет Втора
Подобни сведения слага тематиката дали една монархия може да съществува наред с демокрацията и повдига въпроса за какво английските данъкоплатци не престават да заплащат толкоз доста, с цел да поддържат символичните владетели от една отминала ера.

Междувременно, сходно на татко си, 9-годишният принц Джордж е подготвян за трона. Но дали монархията ще стигне толкоз надалеч?

Никой не е чакал да наследи английската корона по-дълго, отколкото Чарлз Трети . Когато той се възкачи на трона, някои считат, че при ръководството си той няма да има поддръжката на народа.

Според Клайв Ървинг , създател на „ Последната кралица: Как кралица Елизабет II избави монархията “ ( “The Last Queen: How Queen Elizabeth II Saved the Monarchy ”), кралицата и татко ѝ, Джордж VI, са примерни владетели, само че не и тези преди тях. Появата на Чарлз на трона съгласно Ървинг може да бележи завръщане към необичаните владетели от минали епохи , а това не би било добре за кралското семейство.

„ Преди да можем да преценим по какъв начин Уилям и по-късно Джордж биха могли да се оправят, би трябвало да позволим да забележим метода, по който монархията ще наподобява при крал Чарлз, и дали при него тя може да оцелее “, сподели Ървинг пред  още през 2021 година

„ По мое мнение Чарлз е завръщане към линията от несполуки, която надалеч не дава отговор на стандарта, заложен от майка му и дядо му. “ Ървинг прибавя, че откакто Чарлз стане държател, Англия най-сетне може да реши дали към момента се нуждае от монархия.

„ Всички социологически изследвания демонстрират, че по-младите британци не намират монархията за уместна “ , сподели той. „ Забележимото в това отношение, е усещането, че Уиндзорците са прекалено много, прекомерно доста товар, обитаващ на дворци. Както видяхме с Хари и Меган, както видяхме с Даяна, обществеността жадува от ден на ден за тази достоверност и човещина у своите водачи “, прибавя създателят.

„ Заедно кралското семейство заема 15 държавни жилища, платени с обществени пари на стойност минимум 82 милиона паунда годишно - за разлика от Дания да вземем за пример, която отпуска към девет милиона паунда на кралското си семейство. “

„ Стеснената монархия - по-малко дворци, без човешки товар и привлекателно съвременни лица от фамилията - може да накара едно рестартиране да проработи, само че това е невероятно да се реши сега. “
 Изненадващите разкрития за Чарлз Трети в биографията „ Кралят “  Изненадващите разкрития за Чарлз Трети в биографията „ Кралят “  Изненадващите разкрития за Чарлз Трети в биографията „ Кралят “  Изненадващите разкрития за Чарлз Трети в биографията „ Кралят “
В фактически още преди коронацията си на 6 май 2023 година Чарлз Трети към този момент прави проекти за свиване на монархията, като редуцира броя на работещите членове на кралското семейство. Откакто е крал обаче той се сблъсква и с известно възмущение от страна на жители - по време на няколко негови ангажимента сред тълпите се забелязват хора, които стачкуват против монархията.

►   

След гибелта на кралицата в интернет изплува и предсказване на Нострадамус , съгласно което властването на Чарлз Трети няма да просъществува дълго.

► 

Всичко това може да намалява  възможностите на принц Джордж да седне на трона - само че това не значи, че животът му би бил прахосан.

Израснал с всички запаси, които има, както и двама родители като херцога и херцогинята на Кеймбридж, които да го поддържат, принц Джордж има опция да бъде „ Велик “, въпреки и не крал. Достатъчно е да употребява своите запаси и платформи, с цел да дава добър образец.
 Най-сладките моменти на принц Джордж  Най-сладките моменти на принц Джордж  Най-сладките моменти на принц Джордж  Най-сладките моменти на принц Джордж
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР